Inzamelen in de winkel

Elke winkel is net weer anders. Daarom is het belangrijk om klanten op een passende manier uit te nodigen om hun lege inktcartridges in te leveren.

Bijna 30 jaar geleden begon Recoll met het inzamelen van lege cartridges in winkels. Destijds bestond ons instore inzamelconcept uitsluitend uit kartonnen inleverdozen. Inmiddels gebruiken we allerlei verschillende technieken. Zo bieden we in elke winkel en voor elke klant een passende inzameloplossing.

Afhaling van inzameldoos voor lege inkjet cartridges

Voor wie?

Steeds vaker krijg je in de winkel vragen van klanten of jullie ook lege inktpatronen accepteren. Of je nu floormanager bent in een groot filiaal of je eigen winkel hebt: je merkt dat in de maatschappij het bewustzijn dat cartridges herbruikbaar zijn langzaam maar zeker groeit. Recoll helpt grote ketens en zelfstandige winkeliers om in te spelen op de inzamelvraag die zij krijgen van hun klanten. Onze inzameldozen staan al sinds 1993 in winkels in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. In de beginjaren was dat echt nog pionieren. Inmiddels weten we uit ervaring dat het aanbieden van een fysieke inzamelmogelijkheid al snel leidt tot een groeiende stroom van lege cartridges.

Hoe werkt het?

Naast de vertrouwde inzamelmethode – de kartonnen doos – ontwikkelde Recoll nog meer inleveropties. Elk met zijn eigen doel en functie. Van interactief inlevermeubel tot inzamelzakje bij aankoop.

 

Klassieke inzameldoos

Recoll levert (gepersonaliseerde) inzameldozen in verschillende uitvoeringen aan. Elk met een eigen uitstraling. Je kunt de inzameldoos zo in de winkel plaatsen. De klant kan hier vervolgens zelf zijn of haar lege inktcartridge inleveren. Deze manier van inzamelen is ideaal voor relatief rustige winkels waar je goed overzicht hebt. Je hebt de kans om een klant die iets heeft ingeleverd aan te spreken en te adviseren.

 

Interactief inzamelmeubel

Voor grotere winkels of voor filialen met een lagere bezettingsgraad in winkelpersoneel ontwikkelde Recoll interactieve inlevermeubels. Het meubel nodigt klanten uit om hun lege cartridges in te zamelen en biedt een digitale keuzehulp om de klant te helpen zijn of haar nieuwe cartridges te vinden. Het resultaat is dat het aantal ingezamelde cartridges flink toeneemt. Bovendien blijven de cartridges veilig bewaard in het inlevermeubel.

 

Inzamelzakje bij aankoop

Prikkel klanten om terug te komen naar jouw winkel en geef ze bij aankoop van een cartridge een inzamelzakje mee. Zodra de klant thuis de cartridges heeft verwisseld, motiveer je de klant om op een later moment nog eens terug te komen om de lege cartridge in te leveren.

Wat is de vergoeding?

Je krijgt van ons een referentielijst waarop precies staat welke cartridges geschikt zijn voor inzameling. Vanzelfsprekend staat op deze lijst ook welke vergoeding je krijgt voor welke cartridge. Wat je met de vergoeding doet, is helemaal aan jou. Sommige winkels geven de vergoeding aan hun klanten, bijvoorbeeld als korting bij een volgende aankoop. Andere schenken het juist aan een goed doel. Er zijn ook winkels die de vergoeding zelf houden om naar eigen inzicht te besteden.

BEGIN DIRECT MET INZAMELEN

Waarom inzamelen?

Vandaag de dag belanden er op kantoor en thuis nog steeds lege cartridges in de prullenbak. En dat terwijl lege cartridges vaak vier tot vijf keer opnieuw gevuld kunnen worden. Om de levensduur van elke cartridge te verlengen en zo kostbare grondstoffen te besparen, is het belangrijk om cartridges structureel en zorgvuldig in te zamelen. Recoll brengt al die afzonderlijke inzamelstromen van winkels en webshops samen. Zo kunnen we cartridges grootschalig en efficiënt sorteren, controleren, hervullen en dan weer opnieuw aanbieden. Inzamelen is beter voor onze planeet en het verstevigt ook jouw groene ambities.

En mijn webshop dan?

De kans is groot dat je naast je winkel of winkels ook een webshop runt. Dan heb je behoefte aan een meer hybride inzameloplossing. Je hoeft echt niet te kiezen tussen onze verschillende inzameltools. Zeker niet! Recoll maakt juist een combinatie die perfect aansluit op jouw specifieke situatie. Bij Recoll begrijpen we maar al te goed dat elk verkoopkanaal zijn eigen eisen stelt. Bij hybride inzamelen profiteer je dus van het beste van twee werelden. Het maatwerk dat past bij online verkoop. Het persoonlijke contact dat kenmerkend is aan een winkelbezoek.

afhaling van inzameldoos

Sluit je ook aan bij Recoll!

Hoe meer lege cartridges beschikbaar zijn, hoe meer remanufactured inktpatronen op de markt komen. Dat is een aantrekkelijk vooruitzicht. Ook voor jou, want de marge op hervulde cartridges is groter. En zelfs zonder die extra opbrengst: als de optie bestaat om zuinig om te springen met kostbare grondstoffen, dan benut je die toch?

  • Duurzaam ondernemen
  • Recoll regelt alles rondom de inzameling
  • Verdien wat extra met ingeleverde inkjetcartridges
START OOK MET INZAMELEN!